Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
HERE COMES SECONDARY NAVIGATION
Modder op de weg

Vermijd modder op de weg

Door modder op de weg ontstaan er regelmatig spanningen met buren en omwonenden. Het is belangrijk hier zeker niet lichtzinnig mee om te gaan. Modder op de weg is namelijk niet alleen hinderlijk, het kan ook tot gevaarlijke situaties leiden. Als er een ongeval gebeurt en er is een oorzakelijk verband tussen de modderplek – veroorzaakt door de grondwerker – en het ongeval, dan kan de rechter die grondwerker aansprakelijk stellen.

Wat te doen bij modder op de weg?

Blijft er bij werkzaamheden modder achter op de openbare weg, dan is het aangeraden om:

  • signalisatieborden te plaatsen die de andere weggebruikers waarschuwen;
  • de openbare weg zo snel mogelijk proper te maken;
  • pas daarna de signalisatieborden weg te nemen.

Gaat het om een drukke weg of een ernstige vervuiling van het wegdek? Verwittig dan zeker de politie. Deze zal het gevaar signaleren en eventueel ook het verkeer omleiden.

Let op: u bent nog steeds verplicht het wegdek te reinigen en u blijft nog steeds aansprakelijkheid bij een eventueel ongeval!

Wat zeg de wetgeving?

Artikel 7.1. van de verkeerswetgeving regelt alles inzake het bevuilen van de weg, want dit is immers een gewone verkeersovertreding. Wel moet dit artikel op een redelijke manier worden toegepast. Er kan bijvoorbeeld geen sprake zijn van een overtreding indien blijkt dat een aannemer de nodige maatregelen nam om de afgevallen aarde op de rijbaan op geregelde tijdstippen te verwijderen.

Hoe regelt RinDis de reiniging?

U kunt vervelende omstandigheden ook een stapje voor blijven. Bij grote infrastructuurwerken, grondverzet of grondrecyclage is het aangeraden om een wielwas- of bandenwassyteem te plaatsen. Zo gaat u systematisch de wegvervuiling tegen en vermijdt u spanningen met de buren en eventuele aansprakelijkheid bij ongevallen!

Bent u overtuigd van een wielwassysteem voor uw voertuigen? Neem een kijkje op de website en contacteer ons voor meer informatie.

Vraag jouw offerte aan

Klaar om proper de weg op te gaan? Vraag vandaag nog jouw offerte aan & ontdek hoe RinDis je kan helpen.

Je kan ons ook zo contacteren
info@rindis.be
+32 (0)50 69 85 50

Kachtemsestraat 165
8800 Roeselare
België 

Ik ga akkoord met het privacybeleid.